sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Kulttuurinautintoja ilmaiseksi

Olen viime aikoina nauttinut useista kulttuurielämyksistä - ilmaiseksi. Suurin kiitos tästä kuuluu Facebookin Halvat huvit Helsingissä -ryhmälle. Toinen vastaava ryhmä, johon olen vasta vähän aikaa sitten liittynyt, on Free events in Helsinki -ryhmä. Siitä minulla ei vielä ole niin paljon kokemusta.

Kanneltalossa seurasin School of Vanillan Debutante Ballia. Kyseessä oli siis joukko drag-artisteja, jotka esiintyivät nyt ensimmäisen kerran ja saivat "päättötodistuksen" koulustaan. Väkeä oli pipona ja tunnelma katossa. Irtoripsiä ja kimalletta riitti, samoin korkeutta koroissa. Esitys oli ilmainen, tosin paikalla kerättiin kolehti, johon tuli osallistuttua todella mielellään.

Drag-esityksestä kuvia täällä.

Kehoja ja liikettä


Uuden tanssin keskus Zodiakilla oli pääsymaksuton Lähtölaukaus kevätkauteen 2016 -ilta. Kevään ohjelmistosta oli näytepaloja joko lyhyinä tanssiesityksinä tai videoterveisinä. Lisäksi tekijät kertoivat töistään.

Vähän tapahtumassa oli mainostamisen makua, eli tarkoitus oli onkia maksavia katsojia kokonaisiin tanssiesityksiin. Mutta itselleni ainakin tuli uutena tietona, että Zodiakilla on myös tanssikursseja ihan harrastelijoillekin, joten sinänsä olin tyytyväinen tapahtumaan.

Zodiakissa oli maistiainen mm. Sonya Lindforsin Noble Savage -esityksestä. Kuva: Ilkka Saastamoinen.

"Puuttuu se mies sohvalta makaamasta"


Eräässä kirjastossa oli Rosa Liksomin Naisia-näytelmän esitys. Kaksi näyttelijää esitti 12 monologia. Rakastuin näihin hahmoihin: naisia jotka eivät ajattele tai välitä muiden mielipiteistä liikaa, panevat, ketkuilevat ja jopa käyttävät väkivaltaa kuin miehet.

Rosa Liksomin Naisia-näytelmän hahmoja.
Piipahdin myös Jaetaan-juhlissa. Kyseessä oli päihteettömät K-18-juhlat, johon jokainen sai tuoda tarjottavia vähän niin kuin nyyttäriperiaatteella . Paikalla oli myös Jaetaan-pöytä tavaran maksutonta vaihtoa varten.

Ihan mielenkiintoista oli käydä juhlissa. Tanssijoita oli ja paikalla oli sopiva määrä porukkaa. Toin itse turhia tavaroita kiertoon laitettavaksi ja nappasin vastineeksi teepaketin matkaani.

*************************

Tämä oli ensimmäinen blogikirjoitukseni moneen kuukauteen. Syynä taukoon on ollut kriisiajat elämässäni, eli ajatukset ja energia ovat menneet muuhun. Nyt käynnistelen jälleen kirjoittelua. Ihana että lukijoita on silti käynyt jatkuvasti eli moni on löytänyt tekstieni pariin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti