sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Shoppailuhimon tyydytys harmittomasti

Wanhanajan etanapostin viehätystä.

-- Päivitys 2.11.2018: Joskus voi olla paikallaan testata itseään ja laittaa kokonaan stoppi esimerkiksi kosmetiikan tai vaatteiden ostamiselle. Lue uudesta blogistani vinkit shoppailulakon aloittamiseen täältä. --

Ihminen tarvitsee välillä piristystä, vaihtelua, uutuudenviehätystä ja esteettisiä elämyksiä.  Esimerkiksi.

Pääperiaate voisi olla, että näitä tarpeita ei kannata ruveta täyttämään ostamalla tavaraa. Jotakin kannattaa ostaa silloin, kun sitä aidosti tarvitsee. Tavaraa tositarpeeseen.

Ei tarvitse kuitenkaan olla äärimmäisen jyrkkä. Joskus näitä mielihaluja voi suunnata johonkin harmittomaan, edulliseen ostokseen, jota kuitenkin tarvitsee ja jota taloudessa aina kuluu.

Kaunistusta kylppärialtaan reunalle


Käsisaippuaa kuluu ainakin meidän taloudessa tasaisen varmasti. Puteli nestesaippuaa maksaa yleensä enintään viisi euroa. Olenkin huvikseni välillä shoppaillut sieltä sun täältä kivan näköisiä saippuapakkauksia. Halpa keino saada piristystä kylppäriin ja arkeen.

Ulkomaanreissuiltakin voi tuoda matkamuistoksi vaikka edullisen saippua- tai shampoopullon. Jo vieraskieliset tekstit pakkauksessa tuovat matkamuistot mieleen tuotteita käyttäessä. Matkamuistojen ei tarvitse olla kalliita, ajatusten palauttaminen reissuun riittää.

Verovirastoon taiteellista postia


Postimerkit ovat toinen harmiton shoppailuhimon tyydyttämiskohde. Edelleen digiaikanakin aina silloin tällöin tulee tarve lähettää postitse jotakin.

Postimerkeissä jopa hinta on sama, riippumatta merkissä olevasta kuvasta - kaikki samoja ykkösluokan merkkejä. Miksei siis valitsisi jotakin itseään tosissaan miellyttävää kuva-aihetta.

Yleensä kioskeista ja kirjakaupoista saa vain jotain tylsiä kukka- tai maisemamerkkejä. Postin omista toimipisteistä saa sen sijaan kaikenlaisia hienoja postimerkkiarkkeja. Nehän ovat oikein oma taiteenlajinsa! Ripaus estetiikkaa elämään, ja kenties vastaanottajakin ilahtuu.

Varoituksen sana: en kannusta ketään hamstraamaan saippuapulloja tai postimerkkiarkkeja, kuten en mitään muutakaan. Siispä realismi mukana, ja näistäkin hyödykkeistä riittää ihan pienet varavarastot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti