sunnuntai 25. tammikuuta 2015

TOP-3 plussat ja miinukset Vaurastumisen reseptit -kirjasta


Luin Mikko Sjögrenin ja Ilkka Hikipään kirjoittaman kirjan Vaurastumisen reseptit - oma talous haltuun. Tässä napakasti esiteltynä kirjan plussat ja miinukset:

Miinukset


- Takakannessa luvataan "Tämä kirja [...] on meille tavallisille ihmisille" eli kirja esitellään perustason oppaana talousasioihin ja sijoittamiseen. Monin paikoin kuitenkin kirjoittajat eksyvät kertomaan aika vaikeaselkoisista asioista.

- Henkilölle, joka on tottunut elämään kädestä suuhun ja ehkä ensimmäistä kertaa miettii säästämisen aloittamista, on olemassa selkeämpiä perusoppaita sijoittamisesta.

- Kullasta kerrotaan pitkästi ja kovin positiivisesti. Tämä ei välttämättä tunnu kovin objektiiviselta, sillä toinen kirjoittajista johtaa sijoituskultaa myyvää yhtiötä.

Plussat


+ En ole muualla törmännyt yhtä havainnolliseen ja selkeään esitykseen siitä, kuinka raha syntyy. Tapa jolla keskuspankit luovat rahaa tyhjästä on mainiosti selitetty. Jos tämä aihe on vielä hämärän peitossa, kannattaa kääntyä Vaurastumisen reseptien sivujen puoleen.

+ Itse poimin käyttööni kirjasta näppärän 72-muistisäännön. Se auttaa hahmottamaan koron vaikutusta. Tarkemmin en taida asiaa tässä paljastaa :)

+ Huumori auttaa asian kuin asian omaksumista. Huumoria löytyykin ilahduttavasti tämän kirjan sivuilta - rahan ei tarvitse olla kylmä ja kova aihe.

Mikko Sjögren & Ilkka Hikipää: Vaurastumisen reseptit - oma talous haltuun. Kauppakamari 2014.


PS. Löydät täältä lisää kirjavinkkejä oman talouden hallintaan ilmaisen kirjalistan muodossa. Mukana lyhyt esittely joka teoksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti