keskiviikko 6. elokuuta 2014

Niin lähellä mutta niin kaukana

Tämä kuvio on korteissa ja päätteissä, joilla voi tehdä lähimaksun.
Kesälomalla ryhdyin huvikseni testailemaan, missä liikkeissä lähimaksaminen onnistuu. Lähimaksamisella voi hoitaa alle 25 euron ostokset. Maksukortti vilautetaan maksupäätteen sivulla, ja numerokoodia ei tarvitse antaa. Maksaminen on siis nopeampaa. Ilahduttaa pitkissä kassajonoissa hikoilevaa!

Maksupäätteissä tuota lähimaksamisen kuviota näkee jo tiuhaan. Olen käynyt muutamassa ruokakaupassa (näitä perinteisiä sinivalkoisia isoja ketjuja), joissa on merkattu pääte kassalla. Ominaisuus ei ole kuitenkaan vielä toiminut.

Ainoa paikka, missä lähimaksu on onnistunut, on Tarjoustalo. Lidlissä kävin tutun ostosseuralaisena, ja siellä roikkui katosta isot julisteet, joissa kerrottiin lähimaksamisen olevan mahdollista.

Vielä on aika kaukana lähimaksamisen yleistyminen.

Tämä siis kapean otantani tulos. Missä te lukijat olette pystyneet käyttämään lähimaksamista? Luotatteko turvallisuuteen? Ilahduttaako maksamisen nopeutuminen?

(Mitäköhän verbiä tuossa pitäisi oikeasti käyttää: lähimaksaa, tehdä lähimaksu vai käyttää lähimaksua...:D )

Lisälinkki:

Länsiväylä: Vilauttamalla voi maksaa jo monessa paikassa


4 kommenttia:

 1. Lähimaksamista tukevat paikat Suomessa:
  https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=214147647434230560716.0004d703dd4e0fed8306c

  Luotan tämän turvallisuuteen. Tunnuslukua on vaikea urkkia, kun sitä ei käytetä. Yksi yleisimmistä maksuvälinerikoksista on urkkia tunnusluku, kähveltää kortti ja tyhjentää pankkitili.

  Kaikki verbit ovat hyviä, ja niitä voi käyttää tilanteen mukaan. Suomen kieli taipuu moneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos erittäin hyvästä kartasta!

   Turvallisuuteen liittyen voi olla riski, että kortti varastetaan ja sillä tehdään useita alle 25 euron ostoksia, kun tunnuslukua ei tarvita. Saa voro juosta kassalla monta eri kertaa jos aikoo tehdä ison loven tilille...

   Poista
 2. Pankit rajoittavat väärinkäyttöä siten, että max 25 euron ostoksia voi tehdä korkeintaan muutaman ennen kuin kortti jo kysyy tunnuslukua. Kortinhaltija pääsee vastuusta heti kun ilmoittaa kortin varastetuksi tai kadonneeksi (020 333).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä tieto helpottaa jo kovasti hermoilijan elämää.
   Ja tuo kortin sulkunumero kannattaa olla ihan jokaisella kännykkään tallennettuna kaiken varalta.

   Poista