torstai 10. heinäkuuta 2014

Tyylikkääksi 4: Näitä oppeja naiset(kaan) eivät saa äidinmaidossa

Kaikki naisethan osaavat luonnostaan meikata itsensä jumalattariksi? He osaavat myös vääntää hiuksensa kymmenille nuttura-, kihara-, ynnä muille kampauksille, eikö niin? No ei se vaan näin ole. Oppi ei tule sen paremmin äidinmaidossa kuin oikean kromosominkaan mukana.

Meikkaaminen ja hiusten laitto täytyy itse opetella. Nämä kaunistautumisasiat eivät ole aiemmin saaneet minulta kovin vahvaa panostusta, mutta kiinnostusta parantaa tilanne on ollut.

Keväällä innostuinkin, kun Kimppadiili tarjosi edulliseen hintaan yhden päivän tyylikurssia Clamos Studiossa. Ostin lahjakortin itselleni ja ilmoittauduin kurssille. Alkukesän lauantaina suuntasin sitten kurssipaikalle Helsingin keskustaan.

Meikkivoiteen syvin olemus


Kurssista noin ensimmäinen puolisko meni meikkaamista opetellessa. Meitä oli noin 15 naista ringissä istumassa huoneessa, ja edessä kouluttaja neuvoi vaihe vaiheelta eri meikkituotteiden levittämistä. Jokainen siis meikkasi itse itseään ohjeiden mukaan, ja tämä olikin tosi hyvä juttu – mitäpä siitä olisi oppinut, jos ammattilainen olisi vain lätkäissyt rutiinilla puuterit ja ripsarit naamaan ja itse olisi ollut vain kohteena.

Meikistä tehtiin aika vahva ja kalliita tuotteita se vaati aikamoisen litanian. Ajattelinkin, että meikkipussia voi sitten kurssin jälkeen täydentää pikkuhiljaa...

Voimakasta meikkiä vaadittiin, sillä kurssilla oli meikkiä seuranneen lyhyen hiustenlaitto-osuuden jälkeen vuorossa valokuvaus. Kouluttaja kertoi, että valokuva ”syö” värit kasvoilta (pitäisikö vain sanoa että rumentaa?), ja tämänhän arkikokemuskin vahvistaa.

Kylmä kesä vai lämmin syksy - eikä nyt puhuta säästä!


Kurssin päätteeksi käytiin lyhyesti läpi pukeutumisen perusasioita. Lisäksi tehtiin pika-värianalyysi jokaiselle. Tällä kertaa minut luokiteltiin kesä-värityypiksi.

Kesä-värityypin värikartta.
Nämä värianalyysijutut ovatkin mielenkiintoisia, sillä aiemmin tänä vuonna pukeutumisneuvonnassa minut luokiteltiin lämpimien, murrettujen sävyjen syksyksi. Pukeutumisneuvonnassa käydessäni minulla oli päälläni ruosteenruskeaa ja beigeä. Kylmien heleiden sävyjen kesäksi minut laitettiin, kun päälläni oli kirkkaansinistä. Jotenkin tuntuu, että analyysihetkellä päällä olevat värit vaikuttavat tulokseen!

Toki nuo molemmat värianalyysit olivat hyvin pikaisesti ja ylimalkaisesti tehtyjä, joten ei voi odottaakaan kovin suurta täsmällisyyttä ja paneutumista. Ei nämä värianalyysit niin vakavaa asiaa ole. Edellisen postaukseni kommenteissa muuten kerrotaan vinkkejä, missä paikoissa lukijani ovat käyneet teetättämässä perusteellisemman värianalyysin.

Kelpo pläjäys oppeja ja hyötyä


Tyylikurssin jälkeen sähköpostissa tulivat kurssimateriaalit kirjallisina (opetettua ei tarvinnut siis turhaan itse kirjoittaa ylös) ja otetut valokuvat.

Kritisoisin kurssissa liiallista saman firman tuotteiden myyntiä kurssin aikana. Opastuksessa käytettyjä meikkejä sai ostaa paikan päältä, ja lisäksi valokuvaukseen jonottaville oli ajankuluksi vaatteita sovitettaviksi ja ostettaviksi. Monethan innostuivat shoppailemaan, ja minusta ostosten käsittelyyn meni liikaa kurssin ainokaisen kouluttaja-valokuvaajan aikaa.

Kurssi oli kuitenkin mielestäni hintansa väärti (ryhmädiilitarjous oli varsin edullinen). Meikkausopetus oli perusteellinen sekä hyödyllinen ja valokuvista tuli hyviä.

Tämä oli kesäisen Tyylikkääksi-postaussarjan viimeinen osa. Kertauksena laitan tähän linkit edellisiin osiin:

Tyylikkääksi 1: Vaatteet on mun aatteet
Tyylikkääksi 2: Housut + paita = matematiikkaa
Tyylikkääksi 3: Ammattiapua tyylitajuttomalle

Jos vaatteet ovat sydäntä lähellä, lue myös muut postaukseni aiheesta:

Uusi 2018 alkaen jatkava blogi (Rikasta elämää -blogia ei enää päivitetä): Näin aloitat shoppailulakon - 5 askelta mielenrauhaan

Shoppailuaddikti täyttää tyhjää elämää ostoksilla
Järjestin vaatteidenvaihtobileet
Kokemuksia shoppailulakosta
Hyvän mielen vaatekaappi -kirjasta poimittuja vinkkejä

2 kommenttia:

  1. Suosittelen käymään BC-värianalyysissä, josta saat varmat värit itsellesi.
    Itseäni suunnattomasti harmittaa, että värianalyysejä tehdään pikana ja tulokset on mitä sattuu. Yhden värianalyysin tekoon minä käytän aikaani 1-2 tuntia per henkilö, pika analyysejä en ala edes tekemään.
    Jos todella haluaa pukeutumisneuvontaa, niin suosittelen palkkaamaan pukeutumisneuvoja yrittäjän, en menemään kauppojen pukeutumiseneuvojille, joiden tarkoitus on vain myydä kaupan tuotteita.
    Ja vielä yksi vinkki niille, joilla ei ole rahaa mennä meikkauskursseille, youtube on pullollaan meikkaus videoita, joista varmana saa irti paljon, kun viitsii käyttää vähän aikaan.

    VastaaPoista