sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Katso paljonko naapurisi tienaa - ostamatta iltistä!


Ensi perjantaina eli 1. marraskuuta koittaa kaikkien kateellisten vuoden kohokohta. Silloin saa vertailla, pöyristyä ja katkeroitua!

Ei vaineskaan, kyseisenä päivänä tärkeää tietoa voivat saada myös oman palkkatasonsa oikeellisuudesta kiinnostuneet.

Ensi perjantaina nimittäin julkistetaan vuoden 2012 verotiedot. Ja mikä parasta, kuka tahansa voi kysyä verotoimistosta kenen tahansa tietoja.

Kiinnostavatko naapurin, sukulaisen, kollegan tai pomon tulot? Kaikista näistä on mahdollista ottaa selvää. Myös julkkisten tietoja voi kysyä, eikä tarvitse ostaa tuoretta iltapäivälehteä, jossa taatusti jokavuotiseen tapaan revitellään isokenkäisten tuloilla.

Näin se tapahtuu

Tarvitset muutaman tiedon henkilöstä, jonka verotiedoista olet kiinnostunut. Näitä ovat: etu- ja sukunimi (mieluiten molemmat etunimet mutta toisellakin voi pärjätä), syntymävuosi ja henkilön asuinmaakunta 31.12.2011.

Verohallinto luovuttaa tietoja, jos soitat heidän palvelunumeroonsa tai menet käymään paikan päällä verotoimistossa

Tietoonsa saa henkilön vuoden 2012 verotettavan ansiotulon valtion- ja kunnallisverotuksessa , pääomatulot, verojen määrän sekä mahdolliset veronpalautukset tai mätkyt.

Hyötyä työmarkkinoilla


Uskon, että tulotietojen vertailu toisiin samankaltaisissa tehtävissä tai vaihtoehtoisesti omassa unelmatyöpaikassa työskenteleviin kannattaa. Aina kannattaa tietää oma arvonsa työmarkkinoilla ja se, olisiko mahdollisesti syytä käydä pyytämässä palkankorotusta.

Toki muiden tulotietoja voi kysyä ihan muuten vaan, huvin vuoksikin. Ennen kaikkea sen kuitenkin halusin tällä postauksella tuoda ilmi, että kuka tahansa voi selvittää muiden tuloja, eikä verohallinto luovuta tietoja esimerkiksi vain medialle.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostava ja hyvä kirjoitus! Tästä välillä iltapulut vihjaavat, mutta harvemmin kerrotaan ihan perusteellisesti miten tiedot voi selvittää tavallinen kansalainen. Mikäs se toinen nimesi olikaan...? ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis! :)
    Toista nimeäni en taida kertoa tässä julkisesti, ehkä sitten kun taas treffataan...

    VastaaPoista